Tayberry je križanac maline i kupine.
Plod je krupan, izrazito ugodnog i aromatičnog okusa.
Osim za konzumaciju u svježem stanju, tayberry se uzgaja i za preradu.
Najpopularnije prerađevine na bazi tayberria su vina te razni pekmezi i džemovi.
Zbog otpornosti na bolesti, posebice na kasnu žutu hrđu, a i niskih zahtjeva za brigom tijekom godine, tayberry je vrlo pogodna vrsta za uzgoj na manjim površinama ili u kućnim
vrtovima.
Plodove daje u mjesecu srpnju.
Voćka je vrlo jednostavna i zahvalna za uzgoj te ne zahtjeva posebne tipove tla.
Sadi se na osunčane ili polusjenovite položaje (uspjeva i na sjenovitim položajima), a moguće ga je uzgajati u posudama na terasama i balkonima.
Podnosi niske temperature, i do -25 °C.
Svake godine nakon sezone, preporučamo ukloniti stare izboje.
Nakon sadnje sadnicu treba prikratiti na dobar, kvalitetan pup na 25 – 30 cm visine kako bi ojačao korijen i time dugoročno osigurali bolji rast, prinos i kvalitetu tayberryja.
Tayberry rađa na prošlogodišnjim izbojima. Stoga je rezidba vrlo jednostavna. Nakon berbe mogu se izbaciti grane koje su rodile ove godine. Vrlo je važno da ovogodišnji izboji ostanu jer su oni nosioci roda iduće godine.